Ieder Op Eigen Wijze....................Mindfulness

 

Kinderen  absorberen veel van wat er op hen afkomt. Ze hebben het druk met leuke en minder leuke dingen. Moeite met concentreren, moeite met slapen, hebben zorgen, piekeren, moeite met ontspannen of gewoon even niets doen. Hun hoofd is te vol en de prikkels te veel.

Opmerkzaam zijn

Bewust zijn

Aandachtig zijn

 

Aandachttraining kan kinderen helpen om bij zichzelf te blijven, gedachten uit te zetten, handvatten geven om niet overspoeld te worden. De ´aanknop´ is vaak bekend maar waar zit de ´uitknop´? Door kinderen in contact te brengen met mindfulness, leren ze beter observeren en zich concentreren, in contact met hun lijf te zijn en zichzelf tot rust te brengen waardoor concentratie en leerprestaties kunnen verbeteren. Hun zelfvertrouwen en veerkracht neemt toe, ze vinden oplossingen voor problemen waar ze onder gebukt gaan en het gevoel gefaald te hebben neemt af. Ze leren om gaan met spanningen, ze worden vriendelijker voor zichzelf en anderen en pestgedrag neemt af doordat ze om gaan  met kwaliteiten als compassie, geduld, en dingen loslaten die je niet kunt veranderen.

De Methode Eline Snel Stilzitten als een kikker is een 8-10 weekse methodische mindfulnesstraining speciaal ontwikkeld voor kinderen en jongeren. Het is een evidence based training gebaseerd op de stressreductietraining van Jon Kabat-Zinn.

 

Er zijn trainingen in 4 leeftijdscategorieën nl.:

4 - 8 jaar

8 - 12 jaar

12 - 14 jaar

14 t/m 19 jaar

ik ben gecertificeerd voor alle leeftijdscategorieën

 

De trainingen worden in een groep(4 -6 kinderen) gegeven maar een individueel training of training met het gezin is ook mogelijk.

Ik kan de trainingen ook op scholen en naschoolse opvang geven. Neemt u daarvoor even contact met mij op.