PERSBERICHT

Nieuw in Sassenheim: Aandacht Werkt! Voor ouder-kind

Samen ‘proeven’ aan mindfulness voor kinderen.

Sassenheim 7 maart 2021, Angela van Hees van Ieder Op Eigen Wijze coaching voor kinderen en ouders start op 28 maart 2021 een gratis kennismaking met mindfulness voor kinderen. Waar? Gewoon lekker thuis in je eigen omgeving. Kinderen absorberen veel van wat er hen afkomt. Ze hebben het druk met leuke en minder leuke dingen. Moeite met concentreren, moeite met slapen, hebben zorgen, piekeren, moeite met ontspannen of gewoon even niets doen. Hun hoofd is te vol en de prikkels teveel.

Angela van Hees licht toe: Kinderen hebben vaak sterkere emoties dan volwassenen en omgaan met emoties moet je leren. Je moet leren om ze te (h)erkennen, om op een goede manier te uiten en te verwerken. Maar als je niet weet wat je voelt kan het in dat koppie een hele piekerfabriek worden. En het ene kind uit dat door boos, opstandig, negatieve aandacht te vragen, en de ander wordt stil, op zichzelf en teruggetrokken, huilen, ontploft om ‘niks’.

In mijn praktijk gebruik ik creativiteit, mindfulnessoefeningen, spel en spelen om kinderen te helpen. Aandachttraining(mindfulnesstraining in methode Eline Snel) helpt kinderen om bij zichzelf te blijven, gedachten uit te zetten, handvatten geven om niet overspoeld te worden. De ´aanknop´ is vaak bekend maar waar zit de ´uitknop´? Door kinderen in contact te brengen met mindfulness, leren ze beter observeren en zich concentreren, in contact met hun lijf te zijn en zichzelf tot rust te brengen waardoor concentratie en leerprestaties kunnen verbeteren. Hun zelfvertrouwen en veerkracht neemt toe, ze vinden oplossingen voor problemen waar ze onder gebukt gaan en het gevoel gefaald te hebben neemt af. Ze leren om gaan met spanningen, ze worden vriendelijker voor zichzelf en anderen en pestgedrag neemt af doordat ze om gaan  met kwaliteiten als compassie, geduld, en dingen loslaten die je niet kunt veranderen.

Deze kennismaking is echt heel fijn om met je kind/kleinkind/ of zelfs als je leerkracht bent met je groep te doen en wie weet smaakt het naar meer! Door de coronamaatregelen kon er helaas geen fysieke groepsbijeenkomst gepland worden, maar ik weet zeker dat dit een hele fijne oplossing is. Via inschrijving op de website krijg je vanaf 28 maart elke 3 dagen een mail met oefeningen etc. toegestuurd. Wil je samen met je kind wel kennismaken met mindfulness en wil je dat graag met je kind bij mij in de praktijk komen meemaken? Maak dan even persoonlijk een afspraak voor een +/- 2 uur durende kennismaking kosten €10,- per ouder-kind

Aanmelden via inschrijving mindful ouder-kind