Kennismaking 

mindfulness ouder-kind

Een middag vol ontspanning, creativiteit en aandacht.

Kinderen absorberen veel van wat er hen afkomt. Ze hebben het druk met leuke en minder leuke dingen. Moeite met concentreren, moeite met slapen, hebben zorgen, piekeren, moeite met ontspannen of gewoon even niets doen. Hun hoofd is te vol en de prikkels teveel.

 Kinderen hebben vaak sterkere emoties dan volwassenen en omgaan met emoties moet je leren. Je moet leren om ze te (h)erkennen, om op een goede manier te uiten en te verwerken. Maar als je niet weet wat je voelt, kan het in dat koppie een hele piekerfabriek worden. En het ene kind uit dat door boos, opstandig, negatieve aandacht te vragen, en de ander wordt stil, op zichzelf en teruggetrokken, huilen, ontploft om ‘niks’.

In mijn praktijk gebruik ik creativiteit, mindfulnessoefeningen, spel en spelen om kinderen te helpen. Aandachttraining(mindfulnesstraining in methode Eline Snel) helpt kinderen om bij zichzelf te blijven, gedachten uit te zetten, handvatten geven om niet overspoeld te worden. De ´aanknop´ is vaak bekend maar waar zit de ´uitknop´? Door kinderen in contact te brengen met mindfulness, leren ze beter observeren en zich concentreren, in contact met hun lijf te zijn en zichzelf tot rust te brengen waardoor concentratie en leerprestaties kunnen verbeteren. Hun zelfvertrouwen en veerkracht neemt toe, ze vinden oplossingen voor problemen waar ze onder gebukt gaan en het gevoel gefaald te hebben neemt af. Ze leren om gaan met spanningen, ze worden vriendelijker voor zichzelf en anderen en pestgedrag neemt af doordat ze om gaan  met kwaliteiten als compassie, geduld, en dingen loslaten die je niet kunt veranderen.

Deze kennismaking is echt heel fijn om met je zoon/dochter of kleinkind te doen. 

kosten €30 ouder - kind(bij aanmelding meerdere kinderen uit 1 gezin €10,- per kind extra)

Datum en plaats 13 april 13.30 - 16.30 uur YogabyHillz Herenstraat 60 2215 KJ Voorhout

Na ontvangst van de betaling is jullie plekje gereserveerd!