Daar zit mijn kleine binnenvettertje weer stilletjes op de bank. Er is op school iets gebeurd in de pauze. Als je vraagt of ze er over wil praten zegt ze niks, of je kan een grote mond krijgen.

 

“Mam, ik heb zo’n buikpijn”

“Ik durf dat niet en ik kan het toch niet”

“Zie je wel anderen zijn veel beter dan ik”

“Ik zie er stom uit”

 

Zijn dit zinnetjes die je je kind te vaak hoort zeggen? Of denk je regelmatig:

 

Wat is ze toch weer gespannen!

De juf zei dat ie weer heel ergens anders met zijn hoofd zat

Nou heeft hij weer hoofdpijn, maar de dokter zegt dat er niets lichamelijks aan de hand is.

Ik zie mijn kind verdrietig maar ik kan haar niet helpen

Wat moet ik met dit gedrag. Ik maak me zorgen, weet me geen raad.

 

Kinderen zijn net sponzen, ze absorberen veel van wat er op hen afkomt. Al deze bagage dragen ze mee in hun leven. Gevoelens kunnen fijn zijn maar kunnen ook veel problemen geven als je niet weet hoe je er mee om kunt gaan. Laat mij jullie helpen om hun koffertje te vullen met handvatten om met de uitdagingen, teleurstellingen, verwachtingen en alle fijne en moeilijke emoties die ze nu in hun leventje en later tegenkomen om te gaan? Want omgaan met emoties moet je leren net als rekenen en taal.

 

Want als ouder wil je natuurlijk het beste voor je kind,  je wilt hem/haar zien stralen, je gunt het vrienden, weinig problemen in zijn(school)leven . Je wilt een stralend vrolijk kind die gezellig en zonder al teveel problemen door het leven gaat

Wat zou het voor je kind fijn zijn als hij begrijpt wat hij voelt, dat hij er mag zijn, rust heeft en vertrouwen in zichzelf.

 

 

 

Mag ik samen met je kind dat koffertje vullen met de handvatten die het nodig heeft?

Ik neem je kind mee door samen te tekenen, te spelen, knutselen, spelletjes, visualisaties en ontspanningsoefeningen, zo krijgt jouw kind kans om zijn eigen kwaliteiten en mogelijkheden te ontdekken en in te zetten, zijn gevoelens te herkennen en hoe je er mee om kan gaan. Het leert in zichzelf te geloven en dat hij/zij er mag zijn. Dit noem ik het koffertje Van traan tot schaterlach en alles er tussenin

 

 

Wil je jouw kind graag een goed gevuld koffertje meegeven in het leven?

 

Neem dan even contact met me op dan maken we een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Kennismaking is onder genot van een kopje thee/koffie en wat lekkers en vindt plaats bij mij in de praktijk met ouder(s) en kind en duurt een half uur.

 

Heb je na deze kennismaking het idee dat ik je kind kan helpen, dan plannen we afspraken voor 5 sessies. Dit bestaat uit intakegesprek(max. 1½ uur), 3 sessies(1 á  1 1/2 uur) met kind en 1 (tussen)evaluatiegesprek met de ouders.

 

Tijdens de intake gaan we in op de hulpvraag die er is en kijken we of het koffertje vol gevoelens voldoet of dat we aan een andere invulling koffertje moeten denken. Zoals;

 

Koffertje vol troost: soms is het gewoon heel duidelijk waar de worsteling van je kind vandaan komt namelijk door een overlijden van een dierbare, een echtscheiding of andere verlieservaring zoals verhuizing, ziekte. Dan kunnen we daar veel gerichter mee aan de gang gaan

 

 

Koffertje De kracht van Aandacht : dit koffertje is een mindfulnesstraining ‘Stilzitten als een kikker’ in methode Eline Snel. Bestaande uit 8/10 sessies afhankelijk van leeftijd. Aandachttraining kan kinderen helpen om bij zichzelf te blijven, gedachten uit te zetten, handvatten geven om niet overspoeld te worden.

 

Koffertje 'Ik op mijn Eigen Wijze': Faalangst/weerbaarheidstraining: 7 sessies van 2 uur 

 

 

Mijn praktijk, waar de sessies meestal plaats vinden, is aan de Kerklaan 65 in Sassenheim.  

 

                                                                                                                                                               

Kennismaking: gratis
intake: € 75 per sessie
koffertje vol gevoelens/koffertje vol troost: € 75 per sessie
koffertje De kracht van Aandacht: 550€/650€ hele(individuele)training (benieuwd naar kosten voor training met hele gezin? Neem dan even contact met mij op)
Faalangst - en weerbaarheidstraining € 475 bij individuele training

Je wilt het beste voor je kind, maar zijn de kosten een probleem, schroom niet om contact op te nemen. Een betalingsregeling is zeker mogelijk. We komen er vast samen uit.                 

 

Dus wil je:

Een vrolijk kind dat zichzelf kan zijn en raad weet met zijn/haar gevoelens. Een kind dat zonder veel problemen door het (school)leven fladdert, vrienden heeft. Lekker in zijn vel zit, zelfvertrouwen heeft. Het gaat er thuis weer gezellig aan toe , een meer ontspannen, gezellig en gelukkig stralend kind die zijn eigen kwaliteiten kent?

Neem dan contact met me op want:

Ieder Op Eigen Wijze kan niet van ieder kind een ster maken,

maar wel Ieder Op Eigen Wijze laten stralen!