Dag Sinterklaasje

Gepubliceerd op 5 december 2020 om 16:18

Dag Sinterklaasje……..

 

Angela, weet jij waar de spuitsneeuw staat, wordt er aan mij gevraagd wanneer ik de klas aan het opruimen ben van de sinterklaasochtend op school. Wat was het weer gezellig maar wat heeft spuitsneeuw daar nu mee te maken? Ik loop de klas van mijn collega binnen die de ramen al helemaal met rood lint beplakt heeft en de klas in kerstsfeer aan het brengen is. Sinterklaas loopt op dat moment nog in de bovenbouw rond.

 

 

Als je dit zo leest, denk je misschien, wat raar. Maar dit is eerder regel dan uitzondering in het onderwijs. Kan ook niet anders want je mag al blij zijn als je wat meer dan 2 volle weken tussen sint en kerstvakantie hebt.

De ene dag zing je ‘Zie ginds komt………’, en de volgende dag ‘Sjok sjok sjok, liep het ezeltje…….           ‘

Dit is mij een aantal jaren geleden gebeurd en écht het gebeurt nog!

HOE VERWARREND VOOR KINDEREN!!

 

Tuurlijk er zijn kinderen die overal doorheen rollen, van alle feesten genieten en vrolijk meedoen, maar het merendeel van de kinderen heeft in de decembermaand en de aanloop daarvan heel veel moeite. Slaapproblemen, weer in broek/bed plassen, iets niet meer alleen durven, noem maar op.

GELUKKIG, is het nu alweer een aantal jaar in vele steden en dorpen de gewoonte om, naast Sinterklaas in te halen om hem en zijn pieten ook uit te zwaaien. Dit geeft heel veel kinderen al een heleboel rust, want het feest heeft zo een begin, midden en een eind. Gebeurt dat in jouw gemeente nog niet kun je zelf misschien een afscheid in elkaar zetten. Geef je kind in ieder geval de mogelijkheid om in eigen tempo dit te verwerken.

 

EEN SINTERKLAASLIEDJE ONDER DE KERSTBOOM IS ZO GEK NOG NIET.

Wens jullie een hele fijne pakjesavond. Veel plezier!!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.