10-daagse Tussen Kerstbal en oliebol

Tussen kerstbal en oliebol dag 1

Deze oefening kan je alleen doen maar is ook fijn om met bijvoorbeeld het hele gezin te doen. Na afloop is het fijn om na te denken over wat je voelde en opmerkte bij deze oefening. Misschien wil je er wel met iemand over praten.

Luister naar Oefening een veilig plekje voor jezelf.m4a van Angela van Hees op #SoundCloud https://soundcloud.app.goo.gl/5qSxz

Tussen kerstbal en oliebol dag 2

Tip: plak je vel papier even vast op de tafel dan verschuift het niet bij het krassen/kleuren

Ga naar onderstaande link voor filmpje

https://fb.watch/2Mgpp6SgKz/

Tussen kerstbal en oliebol dag 3

Angela, een kleurplaat?

Ja, want hoe heerlijk zen kan je worden door heerlijk te kleuren. Je aandacht bij de tekening en kleurtjes te houden. Even alleen maar met deze kleurplaat bezig zijn, ook heel leuk met z’n allen. Hang m mooi aan de muur of op een deur. Je kunt m zelfs uitknippen en maak er samen of alleen iets moois van. Want alles wat je aandacht geeft groeit.

http://www.mrprintables.com/christmas-coloring-pages-for...

Leuk als je het resultaat laat zien! Dankjewel!

 

 

 

Tussen kerstbal en oliebol dag 4

Luister naar Een wenskaart maken.m4a van Angela van Hees op #SoundCloud https://soundcloud.app.goo.gl/rVmN3

Tussen kerstbal en oliebol dag 5

Als je veel bezig bent met dingen in je koppie, jij aan het werk, de kinderen bezig houden, is het fijn om even in je lijf te zakken Ga samen een fijne wandeling maken en geef tijdens de wandeling je kinderen opdrachten. Opdrachten zijn natuurlijk een beetje afhankelijk van waar je gaat wandelen maar bijv. zoek 5 kerstbomen/sterren, rode auto’s etc. Maar de belangrijkste opdracht is zoek mooie stenen en neem die mee naar huis(komt nog een andere gezellige opdracht mee)

Tussen kerstbal en oliebol dag 6

Eerst zien en dan geloven.

Een mooi experiment wat kinderen kunnen doen en gebaseerd is op een Japanse onderzoeker Masuru Emoto. Hij maakte namelijk jarenlang foto’s van waterkristallen. De waterkristallen werden blootgesteld aan positieve en negatieve gedachten, emoties en woorden. De kristallen van het water die positief werden beïnvloed werden prachtig van vorm. De kristallen van het water wat negatief werd beïnvloed was lelijk en soms zelfs misvormd.

Een mens bestaat voor 70% uit water, dus kun je nagaan wat positieve gedachten en woorden(en dan denken we maar niet aan de negatieve gedachten en woorden) voor effect op ons hele systeem hebben.

Wij kunnen ook zo’n experiment doen.

Neem 2 glazen potjes/glaasjes en vul die met een klein laagje gekookte rijst.. Doe op dit laagje rijst een laagje water. Plak op het ene potje een briefje met woorden die je gebruikt bij pesten, bijv. stommerd, slapjanus, etc. Op het andere glaasje een briefje met lieve woordjes bijv. wat ben je mooi/lief. Zet de potjes op 2 verschillende plekken en nu ga je 3 weken lang elke dag *het ene potje toespreken met scheldwoorden * het andere potje met rijst heel vriendelijk en lief toespreken

Het effect zal langzaam duidelijk worden. Laat je mij even weten wat er gebeurd is?

(Methode Eline Snel Aandacht werkt)

Tussen kerstbal en oliebol dag 7

Sneeuwpopcupcakes kokkerellen!

Vaak ben je met heel veel dingen tegelijk bezig. Jij, maar ook je kinderen. Ga samen wat lekkers bakken. Iets koken/bakken is heel erg in het nu. Want ben je er met je aandacht niet bij dan mislukt het. En dat willen we natuurlijk niet. En weet je, terwijl je samen bezig bent kunnen er hele mooie gesprekken uit voort komen. Veel plezier, maak er een gezellige middag van!(klik op foto voor vergroting)

Tussen kerstbal en oliebol dag 8

COMPLIMENTENBAL EN LACHEN IS GEZOND!

COMPLIMENTENBAL

Ga met je gezin in een kring staan met een bal of ballon. Terwijl je de bal gooit noem je de naam van diegene waar je naar toe gooit en geeft hem of haar een compliment. De ander vangt de bal en bedankt voor het compliment. Zo ga je een tijdje door.

LACHEN IS GEZOND

Blijf in het zelfde kringetje staan. Tel af bijv. van 3 naar 1 en bij 1 begint iedereen te lachen. Dat is natuurlijk in het begin neplachen maar wedden dat jullie na een tijdje helemaal dubbel liggen van de slappe lach

Tussen kerstbal en oliebol dag 9

Het verhaal wat ik in het filmpje voorlees is uit het boek 'Geluk voor kinderen' van Leo Bormans.

* Waarom was Mingo zo verdrietig, boos en bang? En ben jij dat ook wel eens?* Er verandert veel bij Mingo. Wat zou jij willen dat er bij jou verandert?

Ga naar onderstaande link voor filmpje

https://fb.watch/2MigbdIwqR/

Tussen kerstbal en oliebol dag 10 laatste dag

Weet je nog de stenen die je vorige week verzameld hebt tijdens jullie wandeling? Ga daar eens iets moois van maken. Mooi beschilderen en aflakken. Zijn de stenen goed droog na een paar dagen? Dan gaan jullie weer heerlijk wandelen en mooie plekjes voor de stenen zoeken. Andere mensen die de stenen vinden worden daar vast heel blij van. Je kunt er iets achter op schrijven dat ze ze mogen houden( er is zelfs een fb-pagina voor deze stenen nl. Kei Tof)